Най-големият датски търговец на дребно - JYSK, обяви, че ще открие

...
Най-големият датски търговец на дребно - JYSK, обяви, че ще открие
Коментари Харесай

Най-големият датски търговец на дребно открива 6 нови магазина в България, след оборот от над половин милиард лева

Най-големият датски търговец на дребно - JYSK, разгласи, че ще открие 6 нови  магазина в България до август 2023 година. Новината идва, откакто компанията регистрира най-хубавите си резултати до момента с оборот от 504,8 милиона лв. и облага от 18,6 милиона лв.. Това е нарастване надлежно с 31% и 141% спрямо миналата финансова година.

" Последната финансова година още веднъж беше доста сложна, само че всички в JYSK могат да се гордеят със страхотните резултати, които постигнахме в България ", съобщи Алекс Брату - Country Manager JYSK Румъния, България и Турция.

Фокус върху офертите за дома

Особено в категории като мебели, матраци и спално долни дрехи продажбите са се нараснали през последната година.

" Всички продуктови групи означиха огромен растеж спрямо миналата финансова година, само че продажбите на гореспоменатите продуктови категории се усилиха с повече от 25% ", разяснява още Брату.

През настоящата финансова година, която завършва през август 2023 година, JYSK възнамерява да открие 6 нови магазина в България и да обнови 7 магазина, с цел да отрази най-новата си идея за магазин.

" Въпреки че онлайн продажбите нарастват всяка година, хората желаят да посещават физическите магазини, да се въодушевяват там или да желаят съвет от нашите чиновници. Имаме магазини в множеството значими градове и продължаваме да откриваме нови, с цел да сме покрай клиентите. Искаме клиентите ни да имат едно и също преживяване, без значение кой магазин посещават ", добавя Алекс Брату.

Божурище и Турция

През пролетта на 2023 година JYSK ще посрещне клиентите си и в нова страна за първи път от четири години насам, когато веригата ще отвори първите си магазини в Турция.

Дистрибуционният център в Божурище ще доставя стоките до новите магазини в Турция, достигайки общо 12 страни, обслужвани от центъра в Божурище.

Положителните резултати на JYSK в България са част от една по-обширна история на триумфа, защото JYSK, който ръководи общо над 3 200 магазина в 48 страни, разгласи рекордни резултати с общ оборот от 4,87 милиарда евро и облага от 612 милиона евро.

Резултати за 2021/2022 година

•    Оборот: 504,8 милиона лв.

•    Увеличение от 2020/2021 година: 31%

•    Печалба (преди налози и такси): 18,6 милиона лв.

•    Увеличение от 2020/2021 година: 141%
 JYSK влага 12 милиона лв. в дистрибуционен център в Божурище
Най-големият датски търговец на дребно влага 12 милиона лв. в дистрибуционен център в Божурище

Той ще е с обща повърхност 106 000 кв.м. и потенциал от 148 товарни рампи

Магазините на JYSK в България:

•    JYSK открива първия си магазин в Пловдив през 2005 година

•    През финансовата 2021/2022 година JYSK откри 5 нови магазина в България.

•    Понастоящем JYSK ръководи 48 магазина, в това число онлайн магазина, и има 700 чиновници в България.

Повече информация за Дистрибуционния Център в Божурище:

Дистрибуционният център на JYSK в Божурище е най-модерната логистична база в България. Разположен на повърхност от 106.000 м2, а общата повърхност на имота е 303.000 м2. 

Пълният му  е от 122 416 палетоместа и 148 рампи. Разполага с два изцяло автоматизирани и работещи без човешка интервенция склада с висок луфт - всеки от които с дължина 166 м, широчина 55 м и височина 42.5 м. В оборудването работят към 300 души.

Избраното място в България има голямо значение за околната среда, защото икономисва над 10 милиона километра.

JYSK обслужва над 302 магазина в страните от Балканския район и дава отговор за доставките до всички JYSK магазини и онлайн доставки в България, Гърция, Сърбия, Босна и Херцеговина и Румъния, като от септември 2021 година се правят и онлайн доставките до тези страни.
 JYSK построи фотоволтаична централа в дистрибуционния си център в Божурище
JYSK построи фотоволтаична централа в дистрибуционния си център в Божурище

Тя ще създава 370 MWh годишно, което ще покрива 15% от потребностите от електрическа енергия на логистичния център за година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР